1395-03-23 14:01
3464
0
33419
توصیه های پزشکی در ماه مبارک رمضان؛

هنگام افطار و سحر چه بخوریم و چه نخوریم؟

رعایت تغذیه در ماه مبارک رمضان همیشه یکی از مسائل مهم بوده است که کارشناسان و پزشکان سلامت برای دریافت روحیه معنوی ضروری می دانند، از سویی چون ماه رمضان شرایط تغذیه اندکی تغییر می کند، ضروری است با رعایت نکات تغذیه ای بتوان اندوخته ای معنوی در عبادت و راز و نیاز با خدا جمع کرد.

به گزارش گلستان ما، در همین رابطه قابوس نامه با یکی از پزشکان اورژانس بیمارستان از تاثیر تغذیه مناسب در ماه مبارک رمضان و نقش میوه وسبزیجات و تاثیر منفی صرف غذاهای چرب و سنگین در وعده سحر و افطار گفتگویی انجام داده است.

دکتر مصطفی بای با اشاره به اینکه اصول تغذیه درماه مبارک رمضان باتوجه به اصول اعتقادی و فرهنگی اندکی با سایر ماههای سال متفاوت است، می گوید:درماه مبارک رمضان بهتراست در وعده سحر از غذاهای سبک مانند: سبزیجات،میوه و شیر  و بسته به نوع سلیقه غذایی افراد استفاده بشود و از مصرف عذاهای سنگین و چرب تحت عنوان اینکه طول روز ازگرسنگی جلوگیری می کند، اجتباب کنیم.

روزه را چگونه باید آغاز کرد؟

وی می گوبد: در وعده افطار هم باتوجه به فصل گرما از مصرف ناگهانی آب و نوشیدنی خنک بلافاصله بعد از اذان خودداری کنند که عواقب جبران ناپذیری روی بافت معده خواهد داشت و درکل توصیه می شود در این ماه باتوجه به تقارن بافصل گرما در یشتر وعده های غذایی ازسبزیجات و میوه ها استفاده کنند.

بای به بیماران و خانم های باردارهم نیز توصیه می کند حتما به دستورات پزشک خود عمل کنند و سرخود برای گرفتن روزه یا نگرفتن تصمیم نگیرند چون بعضی بیماران با تنظیم داروها در وعده سحر و افطار مشکلی ندارند و راحت می توانند روزه بگیرند ولی در بعضی بیماران مثل دیابت کلا گرفتن روزه بعلت افت قند و بروز عوارض بعدی ممنوع است.

چه نوع تغذیه ای برای این ماه مناسب می دانید؟

وی همچنین در مورد تغذیه مناسب این ماه می گوید: بعلت تقارن ماه مبارک بافصل گرما جهت جلوگیری از تشنگی درطول روز در وعده سحر ازسبزی جات و میوه بعد غذا استفاده کنند و بعد از صرف اندکی نوشیدنی ولرم و غذای سبک از نوشیدنی هایی مانند عرق بیدمشک یا کاسنی یاشربت ابلیمو استفاده شود ولی بامعده خالی نوشیدنی خنک ننوشید.

چه تغذیه ای می تواند روزه داری را سخت کند؟

بای به برخی از غذاها که روزه داری را سخت می کند نیز اشاره می کند و ادامه می دهد: مصرف عذاهای چرب و پرکربوهیدارت، مثل انواع خورشت های محلی که در فرهنگ گلستانی ها هم جای دارد و برای روزه دار تشنگی ایجاد می کندمناسب این ماه نیست .همچنین  روزداران بامصرف ناگهانی و بی رویه در وعده افطار بعلت برهم خوردن عادت عذایی هضم مواد زیاد و بی خوابی حاصل درطول روز بعد دچار مشکلات گوارشی و کسل بودن خواهندشد.

مصرف برنج در وعده غذایی روزه داران چگونه باید باشد؟

این پزشک همچنین می گوید: مصرف برنج زیاد توصیه نمی شود ولی با توجه اینکه اغلب مردم منطقه استفاده می کنند، در یک وعده سحر یا افطار مصرف شود، اگر در وعده سحر مصرف می شود کم روغن باشد و اگر در وعده افطار قرار است استفاده شود ابتدا افطار را با پنیر و سبزی و چای باشد و برنج به عنوان شام ساعتی بعد صرف شود.

به نظر شما سحری خوردن بهتر است یا خوردن غذا در اخر شب؟

صرف وعده سبک درسحر باتوجه به طول مدت زیاد روزه داری بیشتر توصیه میشود ضمن اینکه خوردن غذای در آخرشب با احتمال بروز مشکلات گوارشی و برهم خوردن خواب همراه خواهد بود.

با توجه به مصرف بالای چای در گنبدکاووس، چه نکاتی را باید در ماه رمضان رعایت کرد؟

چای ولرم با فاصله یک ربعی با غذا در وعده سحر و در وعده افطار به همراه خرما می تواند شروع خوبی باشد، صرف چایی به همراه غذا با حرارت بالا اصلا توصیه نمی شود.

البته اگر روزه داران عادت به مصرف آب و میوه داشته باشند از چای بهتر است.

ورزش در ماه رمضان چگونه باید باشد تا به بدن آسیبی نرسد؟

بعلت فصل گرما و ازدست دادن آب بدن بهترین زمان ورزش چندساعت پس از صرف افطار سبک است و گرنه درطول روز در این ماه ورزش توصیه نمی شود.

مصرف مایعات، هنگام افطار باید چگونه باشد؟

باتوجه به حرارت بالای معده وخالی بودن آن، اثر مستقیم انقباضی روی عضلات معده اثرات جبران ناپذیری خواهد گذاشت که یکی ازعلل شیوع بالای سرطان های گوارشی در استان گلستان مصرف چای داغ و آب سرد است.توصیه می شود ابتدا کمی چای ولرم یاشیر باخرما میل بفرمایند تا عضلات معده به حالت عادی برگردد، سپس مایعات خنک تر را استفاده کنید و بهترین زمان مصرف آن نیم ساعت پس از صرف افطار است.

برای جلوگیری از کم شدن آب بدن در ماه مبارک رمضان چه باید کرد؟

مصرف سبزیجات و میوه های آبدار می تواند در وعده سحر کمک زیادی به رفع تشنگی کند زیرا با هضم آهسته،آب مورد نیاز بدن را برای ساعتی بیشتر فراهم می کند.

با تشکر سوال اخر هم اینکه آیا دم نوشی جایگزین چایی می تواند باشد؟

ازلحاظ برطرف شدن تشنگی نوشیدنی به لیمو یا چای سبز به همراه لیمو بسیار بهتر و مفیدتر است.

انتهای پیام/

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.